پاپ خواستار ممنوعیت استفاده از بمب خوشهای شد
پاپ بندیکت شانزدهم از دیپلماتیهایی که در همایش بین المللی مبارزه با بمب خوشه ای در دوبلین، ایرلند شرکت کردند خواست قراردادی برای ممنوعیت بمبهای خوشهای که تاکنون هزاران شهروند را کشته یا مجروح کرده امضا کنند.
وی گفت: من در دعاهای خود با قربانیان بمبهای خوشه ای و خانواده های آنها و همچنین شرکت کنندگان این همایش همراهی می کنم و برای موفقیت آنها بهترین آرزوها را دارم.
بیش از 100 نفر از نمایندگان کشورهای مختلف برای بحث درباره ممنوعیت استفاده از بمبهای خوشه ای از روز 30 اردیبهشت ماه به مدت دو هفته در دوبلین، ایرلند گردهم جمع شده اند، اما نمایندگان کشورهایی که این بمبها را تولید می کنند چون رژیم صهیونیستی، آمریکا، روسیه و چین در این همایش شرکت ندارند.
سازمان ملل اعلام کرده قربانیان بمبها از افغانستان، عراق، لائوس، لبنان و ویتنام بوده اند. بمبهای خوشه ای از طریق هواپیما به زمین پرتاب، پیش از رسیدن به زمین منفجر شده و صدها بمب کوچکتر در یک محدوده وسیع پخش می کند، بمبهایی که به زمین رسیده و منفجر نشده اند می توانند ماه ها مخفی بمانند ، براساس آمار سازمان ملل صدها کودک تاکنون روی آنها پا گذاشته یا آن را با اسباب بازی خود اشتباه گرفته و جان خود را از دست داده اند.
گردهمایی پیروان ادیان مختلف در اندونزی
همایش بین دینی اندونزی که رهبران ادیان بزرگ این کشور را گردهم جمع کرد زمینهای برای وحدت میان ادیان مختلف در این کشور قلمداد شد
براساس اظهارات برگزار کنندگان، هدف این همایش شناختن زمینه های مشترک متحد کردن ادیان مختلف در اندونزی است.
این کشور با داشتن 240 میلیون مسلمان که 85 درصد جمعیت را تشکیل داده اند پرجمعیت ترین کشور اسلامی به شمار می رود.
در این کشور همچنین اقلیت هندوها، بودائیان، پروتستانها و کاتولیکها نیز زندگی می کنند، کنفوسیوسیها نیز از دیگر ادیان به رسمیت شناخته شده این دولت است.
حدود 300 نفر در این همایش شرکت کردند که در آن میان می توان به وزیر رفاه، وزیر امور دینی، رؤسای سازمان نهضت العلما و محمدیه به عنوان دو سازمان بزرگ اسلامی اشاره کرد.
شهر اوزانابروک آلمان به مرکز گفتگوی اسلام و مسیحیت تبدیل میشود
فرماندار ایالتی زاکسن، آلمان گفت: شهر اوزانابروک، محلی که مسیحیان آن سال 1600 خواستار پایان جنگ دینی شدند باید به مرکزی برای گفتگوی اسلام و مسیحیت تبدیل شود.
کریستین ولف فرماندار ایالتی شهر لور ساکسونی گفت: این ایالت باید مسئولیت برگزاری همایشها، گردهمایی هایی آکادمیک و آموزش ائمه جمعه آلمانی زبان تبدیل شود چرا که این شهر به شهر صلح شهرت دارد.
ولف از دموکراتهای مسیحی در گفتگو با روزنامه نویه اوزانبروکر سایتونگ اظهار داشت: صلح میان ادیان و روابط منظم میان دولت و ادیان تنها کلید پرسشهای قرن بیست و یکم است.
ولف اظهار داشت که وی به همراه هانس یورگن فیپ، شهردار سابق اوزنابروک ، از سوسیال دموکراتها، درباره این پروژه بحث و گفتگو کرده اند. فیپ در انتقال بنیاد تحقیقات صلح آلمان به ازونابروک نقش مهمی ایفا کرده است.
در سال 1648، شهر اوزنابروک یکی از شهرهایی بود که به جنگ 30 ساله که میان کاتولیکها و پروتستانها صورت گرفته بود خاتمه داد.
دالایی لاما تساهل دینی را ضروری و جنگ ناشی از تفاوتها را فاجعهآمیز دانست
رهبر معنوی بودائیان تبت در جریان سفر پنج روزه خود به آلمان در میان جمعیت 7 هزار نفری که در نورنبرگ، آلمان جمع شده بودند گفت: تساهل دینی ضروری است، بسیار فاجعه بار است که تفاوتهای دینی به ایجاد خشونت و خونریزی منتهی میشود.
رهبر معنوی بودائیان تبت در آلمان گفت: همه ما به تفاوتهای ادیان نیاز داریم تا بتوانیم به مردم خدمت کنیم، چرا که مردم نیز با یکدیگر متفاوت بوده و دارای اهداف متفاوتی هستند.
روز جمعه چین شکایت رسمی را درباره دیدار دالایی لاما و وزیر توسعه آلمان ارائه و استدلال کرد که آلمان تعهد خود را به سیاست " چین واحد" نقض کرده است، اما سخنگوی مرکل گفت: دالایی لاما یک شخصیت دینی بوده و مقام دولتی محسوب نمی شود در نتیجه برگزاری این دیدار نقض سیاست آلمان نسبت به چین نیست.
رهبر معنوی بودائیان تبت روز پنجشنبه برای دیداری پنج روزه وارد آلمان شد و با رهبران برخی از ایالتهای آلمان دیدار کرده است اما تاکنون با وزیر امورخارجه و رئیس جمهور این کشور دیداری نداشته است.
دیدار دالایی لاما و رهبر انگلیکنهای انگلستان در لامبث
دالایی لاما که برای سفر 11 روزه خود وارد بریتانیا شد روز جمعه 3 خرداد ماه در قصر لامبث مقر رهبر کلیسای انگلیکن انگلستان با اسقف اعظم کانتبربری و گوردن بران نخست وزیر بریتانیا دیدار کرد.
همچنین دالایی لاما برای دریافت دکترای افتخاری خود به دانشگاه متروپلیتن لندن رفت و در پس از دریافت این مدرک به ایراد سخنرانی پرداخت وی همچنین طی این سفر در در کمیته منتخب پارلمانی در رابطه با امور خارجه درباره حقوق بشر سخنرانی خواهد کرد.
براون برای امتناع از دیدار با دالایی لاما در مقر نخست وزیری خود مورد انتقاد قرار گرفته و به راضی کردن سران دولت چین متهم شده است. چین و تبت بر سر مسئله جایگاه تبت اختلاف نظر دارند که این اختلافات در چند ماه اخیر به تظاهرات در منطقه منتهی شد.
کمیسیون ملی اخلاق پزشکی در بریتانیا تأسیس شود
عالیترین مقام کلیسای کاتولیک در بریتانیا به دنبال مطرح شدن بحث سقطجنین در پارلمان بریتانیا خواستار تأسیس کمیسیون ملی اخلاق پزشکی در بریتانیا شد تا موضوعات مربوط به اخلاق زندگی، سقطجنین و رویانشناسی در آن مورد بررسی قرار گیرند.
کاردینال کورمک مورفی اوکانر از وستمینستر استدلال کرد که بحث این هفته پارلمان درباره لایحه باوری انسانی و رویانشناسی بحث گستردهتری را درباره سقط جنین و موضوعات اخلاقی مربوط به آن را به دنبال دارد، چرا که این بحث سیاسی ما را به حقیقت و آنچه که به نام ما صورت می گیرد آگاهتر کرد. بسیاری از مردم از تمام اقشار درباره سقطجنین صحبت میکنند اما هیچ کدام قبول ندارند که 200 هزار سقطجنین در طول سال رقم بالایی است و باید در این مورد تصمیمی جدی اتخاذ شود.
این کاردینال مسئله تصویب تحقیقات سلولهای انسانی با استفاده از رویان انسانی را تکذیب کرد و افزود: این امر میتواند پیروزی علم بر اعتقادات دینی تلقی شود. میان علم و دین و میان عقل و ایمان تناقضی وجود ندارد. اخلاق باید با علم علم گام بردارد و در این میان مردم نباید از قافله آن عقب بمانند.
وی در رابطه با گسترش بحث و بررسی درباره مسائل اخلاقی حول محور زندگی پیشنهاد کرد کمیسیون ملی اخلاق پزشکی در بریتانیا تشکیل شود.
یهودیان ضدصهیونیست برای ظلم به مردم فلسطین سوگواری میکنند
سازمان ضد صهیونیست و بین المللی نوتوری کارتا طی یک بیانیهای اعلام کرد: در حالی که صهیونیستها شصتمین سالگرد به اصطلاح تأسیس رژیم اشغالگر را جشن میگیرند، جامعه یهودی سراسر جهان که به تعالیم الهی و آموزههای تورات معتقد است این روز را سالگرد روز اندوه و فاجعه می داند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیوزوایر کانادا، سازمان نتوری کارتا تصریح کرده است که یهودیان مؤمن به تورات باید به عنوان شهروندی صادق رفتار کرده و نسبت به میزبانان خود در سراسر دنیا رفتاری احترام آمیز داشته باشند.
این سازمان تأکید کرد: از این رو تأسیس رژیم صهیونیستی با دستورات الهی منافات دارد و سرپیچی از تورات محسوب می شود. از این رو ما برای ظلم و ستم نسبت به مردم فلسطین سوگواری می کنیم.
براساس این بیانیه، یهودیان در این روز سوگواری کرده و با گردهمایی در کنیسه های سراسر دنیا برای صلح و نابودی رژیم صهیونیستی دعا می کنند. باشد که امسال تمام ملل در کنار یکدیگر بتوانند آزاد شدن فلسطین و بیت المقدس را جشن بگیرند.
یهودیان ضد صهیونیست روز 5 خرداد ماه در تورنتوی کانادا گردهم جمع شدند.
روحیه انساندوستی و صدقه دادن در مردم امریکا کمرنگ شده است
براساس تحقیقات و آمارگیریهای گذشته مردم امریکا هنگام وقوع فجایع طبیعی دست مساعدت به سوی قربانیان دراز میکردند اما در حوادث اخیر چون طوفان میانمار و زلزله چین مشخص شد که روحیه انساندوستی و صدقه دادن در امریکاییها بهشدت کمرنگ شده است.
کورتیس ولینگ مدیرارشد سازمان امدادی آرمی کیرز اظهار داشت: روشن است که پهنا و عمق کمکهای مردمی امروز را نمیتوان با کمکهایی که در زمان سونامی ارائه شد مقایسه کرد.
در طوفان میانمار حدود 133 هزار نفر کشته یا مفقود شدند، چند روز پس از آن بیش از 56 هزارنفر کشته و بیش از 25 هزار نفر در چین در اثر زلزله مفقود شدند. به دنبال این دو واقعه امریکاییها تنها 57 میلیون دلار به بنیادهای خیریه برای دو کشور کمک کردهاند که این میزان در مقایسه با 207 میلیون کمکهای نخستین روزهای سونامی در آسیای جنوبی بهشدت کاهش یافته است. همچنین این میزان بسیار کمتر از 226 میلیون دلاری است که در طول 5 روز نخست طوفانهای کاترینا و ریتا در ایالات متحده جمع شد.
مایک کیرنان سخنگوی سازمان "کودکان را نجات دهید" گفت: سونامی دارای عوامل بسیاری بود که بلافاصله مورد توجه مردم سراسر جهان قرار گرفت که در آن میان میتوان به عواملی چون تأثیر آن بر 12 کشور و وقوع یک روز پس از کریسمس اشاره کرد.
برخی براین باورند که اقتصاد امریکا با رکود مواجه شده است و بسیاری از درآمدهای خود بهقدری ناامید هستند که در انجام کارهای خیر چون صدقه سهیم نمیشوند.
برخی از کارشناسان اظهار داشتهاند که عدماعتماد امریکاییها به سازمانهای خیریه به علل مختلف موجبات کمرنگ شدن روحیه صدقه دادن در امریکاییها را فراهم کرده است.
خط مشی سیاسی و سیاست خارجی کشور نیز از دیگر عوامل بازدارنده در ارائه صدقه است.
نظر شما